Dansers, de Nieuwe Superhelden

The Next Step

Dansers, de nieuwe superhelden!

Laatste jaar fysiotherapie waarin ik stage moet lopen in een praktijk in Hellevoetsluis. Mijn reputatie is me voor gegaan en de fysiotherapeut die me begeleidt ontvangt me met: “Zo, dus jij hebt de moves die anderen aan het bewegen zet? Ik ben benieuwd jongen!” Dat jaar krijg ik de moeilijkste patient van de praktijk aan het bewegen door op het juiste moment, de juiste muziek en de juiste aanmoediging hem op de loopband te zetten. Hij was een onwijze Michael Jackson fan.

Ik besluit mee te doen aan een openbare speech wedstrijd. De categorieën geïmproviseerd speechen en voorbereid speechen. Ik begeef me tussen professionals en ervaringsdeskundigen die elk jaar meedoen. Ik win na 4 maanden bij de speechclub te zitten, beide categorieën met gemak. Sterkste voordeel wat ik op iedereen had, was mijn lichaamstaal en fysieke aanwezigheid op de vloer.

We komen op evenementen en battles en storten ons hart uit op de dansvloer. We trainen maanden of jaren om steeds beter te worden of het beste uit jezelf te halen. Creativiteit, muzikaliteit, samenwerking, doorzettingsvermogen en risico nemen. De meeste dansers die ik spreek hebben de droom om met het dansen hun dromen waar te maken. Het is ook zo dat de meeste dansers die ik spreek erg krap bij kas zitten. Het blindstaren op dans en daar geen werk in kunnen vinden is daar vaak schuldig aan. Terwijl we met onze vaardigheden zo veel meer kunnen dan we denken.

Ik wil jullie zo graag bewust maken van de wereld buiten dans. De wereld waar creativiteit en zelfexpressie dingen zij die zo schaars zijn en zo veel noodzaak naar is. De meerderheid van de wereld bestaat uit mensen die zich niet op een artistiek vlak ontwikkelt hebben en er ook helemaal niet in geïnteresseerd zijn. Betekent dit dat we ongewild zijn? Dat we geen plaats hebben in deze wereld? Absoluut niet, het tegenstelde is waar.

Alleen moeten we onze vaardigheid zelf niet zien als het belangrijkste, we moeten kijken naar wat daar de oorsprong van is. Wat heb je nodig om een choreografie in elkaar te zetten die er dope uitziet? Wat heb je ervoor nodig om een freestyle te perfectioneren en een eigen stijl te creëren? Een open mind. Inbeeldingsvermogen. Een sterke werkethiek. Dit soort kernwaarden worden ineens interessant voor een veel grotere doelgroep. Als je last minute een choreo aan kan passen, heb je waarschijnlijk ook een het vermogen om de agenda van een internationale teamvergadering last minute om te gooien zodat het beter past. See the bigger picture.

We zijn de superheroes van deze tijd. Onze creatieve geesten hebben het vermogen om op alle andere vlakken buiten het dansen om de wereld een stuk beter te maken. Zodra we dat kunnen herkennen en het voor onszelf kunnen omzetten in iets productiefs, zijn we unstoppable en onmisbaar.

Shout out naar alle hustlers out there, I see you!

Geschreven door Jivan Arazzi